Blog

Természetes anyagok, élő dekorációk – ez a BIOFIL stílus

Szabó Veronika Interior Design
2024.02.28 11:14
Természetes anyagok, élő dekorációk – ez a BIOFIL stílus
A biofília stílusa a fenntarthatóság, természetes anyagok és az esztétikum ötvözésével hozza el lakásunkba a megkönnyebbülést.

 

Hosszú évszázadok alatt teljesen eltávolodtunk a természettől, lakókörnyezetünk gyakran a legkevésbé sem mondható természetesnek. Itt az ideje összehangolnunk az emberi tervezést az organikus káosszal, visszatérnünk a gyökerekhez, és nem mellékesen tisztább levegőt szívnunk.

Természetes anyagok vonzásában

Elsősorban az építészetben találkozunk a biofil stílussal, de a belsőépítészet és lakberendezés területén is egyre népszerűbb irányzat. A lakberendezés eszközeként a növények, természetes anyagok, színek használata a kulcs.

Három fokozat a biofíliában:

– Természetes anyagok és növények

A visszafogottabb természetkedvelőknek elég, ha néhány termetesebb szobanövénnyel kezdik az organikus élőhelyhez való visszaállást. Mivel a fenntarthatóság elválaszthatatlanul összekapcsolódik a biofília stílusával, jó, ha természetes anyagokból készült növénytartókat, lakástextileket választunk.

– Növények és növényminták a teljesség érzetéért

Előfordulhat, hogy a néhány növény még nem elég, de azért a teljes urban jungle hangulatra sem vágyunk. Az is lehetséges, hogy egyszerűen nincs időnk figyelni a sok különböző növényünk különböző igényeire. Ilyen esetekben a kedvenc növényeink mellett a színekkel, mintákkal, fényekkel, anyagokkal játszva érhetjük el az igazán természetközeli hatást.

– Dzsungel

Ha kifejezetten szeretjük a növényeket, és azt se bánjuk, ha néha el-eltévedünk saját otthoni dzsungelünkben, akkor teljes biofil üzemmódra kapcsolhatunk, és szabadjára engedhetjük a természet erőit a lakásunkban!

forrás: Veronika Szabó INTERIOR DESIGN