Blog

Otthonfelújítási támogatás - lámpák vagy világítótestek beépítésére/cseréjére

2021.09.28 14:26
Otthonfelújítási támogatás  - lámpák vagy világítótestek beépítésére/cseréjére
A mylamp.hu webshop kínálatában szereplő – fixen felszerelésre kerülő, rögzített beltéri lámpákra, világítótestekre igénybe vehető az állami támogatás (kivéve asztali – és álló lámpák, fényforrások).

 

Az új lakásfelújítási támogatás 2021. január 1-től 2022. december 31-ig lehetőséget ad az otthoni világítás felújítására, korszerűsítésére. A támogatás igénybevételének feltételeit a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet szabályozza. A gyermeket nevelő családok lakhatási körülményeinek javítása, a hazai lakásállomány megújulásának ösztönzése és az építőipari ágazat fehérítése érdekében a központi költségvetésből vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatásként otthonfelújítási támogatás vehető igénybe. A világítás korszerűsítésére vonatkozó kitételt az alábbi pontban rögzítették: „Az 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló jogszabály 5. pont 6. § A támogatás a következő építési tevékenységekhez igényelhető:/jg) jg) * a lámpák vagy világítótestek beépítését vagy cseréjét.” A felújítási költségekre igénybe vehető - vissza nem térítendő – állami támogatás összege maximum 3 000 000 Ft.

A mylamp.hu webshop kínálatában szereplő – fixen felszerelésre kerülő, rögzített beltéri lámpákra, világítótestekre igénybe vehető az állami támogatás (kivéve asztali – és álló lámpák, fényforrások). A Zengővári Kft. által kiállított számlák megfelnek a pályázatban kiírt feltételeknek, a Magyar Államkincstárhoz benyújthatók, tehát alkalmasak a legfeljebb 50%-os támogatásra és az utólagos visszaigénylésre. A lakásfelújítás személyi feltételeiről, banki finanszírozási lehetőségekről az államkincstár elérhetőségein lehet tájékozódni: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagiugyfelek/otthonfelujitasi_tamogatas_altalanos_tajekoztato

Vedd igénybe az otthonfelújítási támogatás 2021-et a mylamp kínálatában szereplő lámpákra!