Blog

Világítástervezés 3D vizualizációval - bemutatkozik partnerünk, a G. DESIGN

2021.10.18 12:53
Világítástervezés 3D vizualizációval - bemutatkozik partnerünk, a G. DESIGN
A belsőépítészeti tervezés során meghatározzuk a lámpatestek stílusát és pozícióját, figyelembe véve a helyiség típusát, a megrendelői szokásokat, és a bevilágítás funkcióját.

 

Zsákai Gábor vagyok a G.Design belsőépítész iroda alapítója és vezető tervezője. Irodánk belsőépítészeti tervezéssel, azok műszaki dokumentációjával és hozzá magas minőségű látványtervek készítésével foglalkozik. Főként közép és felsőkategóriás ingatlanok belsőépítészeti tervezésével foglalkozunk, valamint szívesen veszünk részt hotelek, üzletek, vendéglátó egységek tervezésében is.
Szolgáltatásainkat már az alaprajz készítésekor igénybe veszik ügyfeleink.

A fotorealisztikus látványtervek segítik a tervezési fázist, nagy szerepet játszanak a döntési folyamatokban.
A tervezési folyamat végén létrehozott műszaki dokumentáció segítséget nyújt a kivitelezőknek a látványterveken szereplő enteriőr tökéletes másának létrehozásában. Többek közt ezen tervdokumentációban szereplő rajzok és konszignációk segítik például a lámpatestek megrendelését, világítótestek és a kapcsolók poziciójának kijelölését, a kapcsolók funkcióját, típusát a kapcsolási rend kiosztását stb.

A számítógépes 3D modellezezés segítségével bármilyen tér/bútor/termék stb. létrehozható. Ezeket a valóságnak megfelelő színekkel, textúrák és egyéb anyag tulajdonságokkal ruházzuk fel.

A belsőépítészeti tervezés során meghatározzuk a lámpatestek stílusát és pozíciójukat, figyelembe véve a helyiség típusát, a megrendelői szokásokat, és a bevilágítás funkcióját. A modelltér világítási folyamatának során, a lámpatestek stílusának meghatározásán kívül, a fényforrások tulajdonságait (pl. sugárzási szög, színhőmérséklet) is figyelembe vesszük. Ezen folyamatok végére érve születnek meg azok a fotorealisztikus látványtervek, amelyről a szakavatatlan szem nem veszi észre, hogy nem fényképről, hanem egy számítógéppel készített vizualizációról van szó.

www.gdesign.hu | https://www.facebook.com/gdesign3d | https://www.instagram.com/gdesign_hu/